trainingen

Training schapendrijven voor Bordercollies en traditional herding ( andere herdershonden)

De hoofdzakelijke trainingen zijn schapendrijftraining voor Border Collies en andere herdershonden met het hoeden en drijfinstinct. Door eerst een aanlegtest af te nemen kunnen wij bekijken of de hond ten eerste interesse heeft in schapen en de controle daarop te willen uitvoeren. Het bij elkaar houden en verplaatsen van een kudde dieren. Laat de hond dat zien, dan laat hij vaak ook al zien wat hij van nature in huis heeft. Ongeacht de leeftijd van een hond kan een natuurlijk instinct al erg sterk waarneembaar zijn. Daarop word voor die betreffende hond een training toegepast. Alle honden zijn individuen en zo ook de eigenaar die de hond gaat trainen. Ook het belang en uitgaans punt is voor iedere combinatie anders. De ene eigenaar komt trainen voor tips en advies omdat degene zelf herder is. Of een combinatie die graag aan wedstrijden zouden willen deelnemen. Of de eigenaar ziet “ongewenst gedrag” bij de hond en wil zijn hond trainen bij het schapendrijven, zodat de hond in thuissituaties beter onder controle is en rustiger wordt van de activiteiten die hij tijdens het schapendrijven wel mag uitvoeren.

Training voor honden met jaag problemen.

Ook voor honden die vooral op prooidieren jagen kunnen hier terecht.

Buiten dat er honden zijn met een hogere jachtdrift, komt het naar mijn idee ook voort omdat er soms te weinig contact/controle met en vanuit de eigenaar is.

Met behulp van mijn schapen en eenden proberen we dat contact te krijgen/herstellen. En misschien als de hond weer onder controle staat dat hij ook kan leren werken met schapen. (Geld voor herdershonden)

Hondencoach:

Ook kan ik bij u thuiskomen trainen met de hond. In een vertrouwde omgeving waar de hond het jagende gedrag toont gaan we aan de slag. Voor prijzen en info neem vrijblijvend contact op. starsheepdogs@gmail.com

aangepaste puppie training 

Ik heb een cursus/lessenreeks ontwikkeld die o.a. een jonge hond een goede voorbereiding moet geven voordat deze aan schapendrijven begint. Maar ook hulp biedt aan honden met ongewenst drijf en jaaggedrag op bewegende objecten/dieren. Voor wie geschikt:? Het is een vaak voorkomend probleem dat men een( herders) hond aanschaft en deze bewegende objecten najaagt of opdrijft (instinctueel gedrag) en men met de handen in het haar het probleem niet weten op te lossen. U wilt met uw jonge hond later gaan schapendrijven/hoeden. Een gehoorzame hond zorgt voor een vlotte training.

Inhoud van de lessen. Voor honden die jagen is het vooral heel belangrijk om meer aandacht voor de eigenaar te hebben dan voor de omgeving. Daar gaan wij dan ook aan werken. Een prikkelende omgeving die naar gelang steeds spannender wordt en aandacht voor de eigenaar hoofdzaak is. Meest voorkomende opdrachten tijdens deze lessen: In iedere situatie aandacht voor de handler kunnen hebben. Hier/voor komen wanneer wordt geroepen. Zit of af direct op de plaats waar de hond zich bevindt.

Een jonge hond opstarten: tijdens schapendrijven is het heel belangrijk een hond op het moment zelf direct te kunnen stoppen maar ook van zijn werk kunt halen en bij de eigenaar roepen. Als dat instinct eenmaal aangewakkerd is wordt dat een moeilijke maar noodzakelijke taak. Ik blijf hierbij rekening houden met de individuele hond, en zorg ook dat de hond niet teveel naar zijn baas richt en het contact met de schapen zou verliezen. Het is belangrijk om tijdens het schapendrijven dat de hond direct naar zijn baas kan luisteren maar mag daarbij zijn aandacht naar de schapen niet verliezen. Tijdens deze lessen kijk ik naar de individuele hond. Ieder ras is anders. Iedere hond is qua leeftijd, karakter anders. De een heeft meer drive en wil al snel werken en kan meer traindruk aan, als het hondje dat het allemaal wel leuk vindt maar wat zachter van persoonlijk is. We beginnen met aandacht, zitten en afgaan bij de schapen. Gemixt met schapen oefeningen. Dat start met balans en sheepsense ontwikkelen, het stoppen bij de schapen om o.a de kudde te kunnen remmen. Flanken ( come bye & away), hier kunnen roepen en de flanken vergroten. Wegdrijven + sturen ook dan moet de hond direct kunnen stilstaan. In welk tempo dit te leren valt is voor iedere hond en zijn baas dus anders. Flexibiliteit, betrokken, individuele aandacht voor baas en hond. Samen brainstormen en discusseren over een tevreden resultaat. Er is niet 1 manier om de hond te trainen.

Basis cursus gehoorzaamheid voor puppies. (Deel 1)

Van 8 tot 20 weken oud. Zowel individueel als in groepsverband te volgen. Geschikt voor alle rassen. We gaan ons in deze cursus van 10 lessen richten op de jonge honden. De meest belangrijke oefeningen zoals: contact, hierkomen en blijven met leuke spelletjes om het leren zo plezierig mogelijk te maken. Deze cursus wordt afgerond met een examen en certificaat van deelname.