Dit begint met een aanlegtest.

Dit is een introductie waar de hond zijn ware aard mag tonen. Voor veiligheid van alle partijen staan mijn schapen eerst in een pen opgesloten. De hond kan de schapen wel zien en er om heen lopen maar nog niet opdrijven of opjagen.

Training schapendrijven/hoeden.Nadat de hond zijn instinct heeft getoond kan deze getraind worden voor het schapendrijven/hoeden.Leer de basis van het schapendrijven/hoeden. Voor o.a Border Collies en andere herdersrassen die nog over het hoed of drijfinstinct beschikken. (O.a: Schotse Collie, Sheltie, Australian Shepherd, kelpie en Cattledog, Bearded collie, Corgi, Zwitserse herder, Duitse Herder, Hollandse herder, Belgische herders, Beauceron, Pyrenese herders, Bouviërs en Koolies) Wat gaat de hond leren:

*Op “12 uur lopen ” balanstraining, het balans/controlepunt zien.

* Links en rechtsom de schapen flanken. Ook in de vorm van een outrun. (Grote flank)*De hond leert hier te komen tijdens training.

*De hond leert de schapen in beweging te zetten maar ook te stoppen. *Hoedende honden leren grenslopen.

* Voorbereiding op de aanlegtest.

*U leert honden en schapen lezen en communicatie via lichaamstaal met uw hond komt zeer aan bod.

Tijdens de lessen word u het een en ander aan theorie uitgelegd. Voor recreatieve training maar ook voor border collies begeleiding bij wedstrijd gericht trainen. Daarnaast ook hulp bij ongewenst drijf/jaaggedrag. Jonge honden mogen ook aan deze training deelnemen. De training is individueel en dus op maat. De training zal dan niet wekelijks zijn en ook meer gericht op gehoorzaamheid en later meer met de schapen gaan werken.