Spel training

Cirkel training lijkt erg op longeer training van een paard. Deze vorm van training komt ook terug in het schapendrijven waar wij de drijvende honden ( bijv de bordercollie) om de schapen laten cirkelen.

Het longeren van paarden is een training voor het lopen: uithoudingsvermogen, gangwerk en tempo wordt er o.a. getraind voordat het paard bereden kan worden. Dit geld ook voor de hond. Als de hond rond de cirkel kan lopen of hardlopen kunnen wij het gangwerk trainen. het tempo wordt bepaald en er wordt dan niet gesprongen over objecten.

Gebruik van cirkel training in combinatie met schapendrijven. Het cirkelen van een drijvende hond zijn de eerste oefeningen waardoor een hond zijn schapen leert te sturen en op balans te blijven. Door linksom of rechtsom te draaien op een bepaald punt te stoppen en dan de schapen opdrijven kan de hond zijn schapen verplaatsen en blijft hij er controle over houden. Ook de afstand wordt met het cirkelen bepaald en getraind. Door de schapen in een afgezette cirkel te plaatsen of een pen met dus een hoge afzetting( soms voor de veiligheid voor schapen bedoeld) Kan men de hond om schapen laten cirkelen en zo aan de stop ( lay Down) en linksom( come bye) en rechtsom (away) trainen. Doordat er met de cirkel een lint op de grond ligt kan een handler daaraan een goede maat houden en zien of de hond tijdens het cirkelen naar binnenkomt en zo de afstand op zijn schapen verkleint.

Cirkeltraining in combinatie met schapenhoeden. Een hond die zijn schapen hoed ( op een plek houden en zorgen dat de schapen op een bepaalde plek blijven staan om bijvoorbeeld te grazen. Z’on plek kan in de training ook met een cirkel afgezet worden. Of vierkant dan heeft het rechte looplijnen. Een natuurlijke grens zou het verschil tussen berm en de weg zijn of grasland en daarnaast een akker. Bij gebrek zetten wij met lint een gebied af om dit te kunnen trainen. Dat gebied kan natuurlijk meerdere vormen hebben. We leren de hond om buiten het graasgebied te lopen en er op te letten dat de schapen het graasvlak niet verlaten.

Cirkeltraining als spel. Cirkeltraining kan ook een heel leuk spel zijn om de aandacht tussen eigenaar en hond te versterken. Bewust worden van lichaamstaal van de hond en uzelf en gehoorzaamheid op afstand trainen. Het is dus zeker niet de bedoeling om de hond klakkeloos rond te laten rennen, maar verschillende tempo’s te laten lopen en draven. Te stoppen op cue( directe stop), af en blijf op afstand. En hierkomen en uit de cirkel sturen. Daarnaast kun je variëren om ook objecten en toestellen toe te voegen.

Deze lessen geef ik individueel. Het cirkelen om schapen komt tijdens de schapendrijf/hoed lessen voor. Cirkeltraining in spel is een aparte les. Daar zijn geen schapen bij betrokken.

Hondengolf

Ja u leest het goed, honden kunnen ook leren golven.

De sport is nog niet zo lang bekend onder honden maar dat begint nu wel.

Een enorm leuke hersenkraker voor de hond.

Hondengolf of snuitgolf

Wat neemt u mee tijdens de lessen hondengolf:

  • Trainsnoepjes die de hond motiveren
  • De hond draagt een goed passende halsband/tuig en komt aangelijnd het veld op.
  • Een clicker

Het leuke aan deze lessen zijn dat kinderen vanaf 10 jaar ook met hun hond deze lessen kunnen volgen.
De lessen worden individueel gegeven,
waardoor iedereen met het spel bezig is zonder afleiding.
Het is een rustig spel waardoor de hond niet opgewonden raakt en kan gaan rennen en opspringen.
Een veilig spel dus.

meld u aan voor hondengolf:
Vermeld uw naam of u meld uw zoon/dochter aan.
Naam hond, ras + leeftijd.
Email of stuur een Whatsapp bericht: 0628379934


Een les duurt 40 minuten.

Losse les €22,50

5 lessenkaart €100

10 lessenkaart €185

U kunt zich via email opgeven of info opvragen.

× Hoe kan ik je helpen?