Gehoorzaamheid/opvoedtraining

Puppy les schapendrijven

ik maak met pups graag een vroege start bij de schapen. En natuurlijk kan een hondje van 12 weken oud nog niet getraind worden voor het schapendrijven maar hij kan wel leren luisteren op een veld met schapen. Ieder hondje is anders en daar kijk ik dan ook altijd naar. Geleidelijk zullen er schapendrijf oefeningen gemengd worden met de gehoorzaamheid bij schapen tot de hond rijp genoeg is voor training. Dit is voor ieder hondje anders. Nog steeds wordt rekening gehouden met fysieke en geestelijke toestand van een jonge hond.

Basis cursus/lessen gehoorzaamheid

Een basis cursus in gehoorzaamheid geef ik graag individueel. U kunt hiermee starten als de pup 8 weken oud is maar ook een volwassen hond kan op les. De lessen zijn op maat, ik heb een standaard programma maar deze kan dus ook op maat aangepast worden zodat de cursus op u en uw wensen zijn afgestemd. In de cursus komen de belangrijke oefeningen zoals: aandacht, zitten, liggen, op de plaats blijven, netjes naast lopen zonder te trekken en bovenal hierkomen voor.

Voordelen van een individuele cursus zijn:

  • U hoeft niet op andere deelnemers te wachten en de ruimte te delen. Alle aandacht gaat naar u en de hond.
  • Ideaal voor honden die snel overprikkeld of afgeleid zijn of een grote persoonlijke zone hebben.
  • Op maat les krijgen. Uw doel aanpakken. Wilt u meer richten op een hond die later gaat schapen drijven of wilt u graag de hond leren wandelen aan de riem zonder te trekken dan kunnen deze lessen zich hier meer op richten.
  • geen verplichting tot een cursus. U kunt ook losse lessen volgen of zoveel als dat u maar wilt. We trainen op afspraak met een flexibele agenda. Ook in het weekend.

De gehoorzaamheid lessen zijn voor honden vanaf 8 weken oud en ook volwassen honden kunnen deelnemen. Neem vrijblijvend contact op en bespreek wat u later graag wilt gaan doen met uw hond en op welke training u zich wilt richten. We trainen de hond op een wijze die bij u en de hond past.

Puppyles foto’s

Tarieven

  • Losse les €20
  • 5 lessen pakket €90
  • 10 lessen pakket €175

Een les duurt 40 minuten. Een lessenpakket is 6 maanden geldig.